Masszi Ferenc

képzőművész

“Meghitt világomat saját mitológiám sárkányai védik” (Salvador Dalí)

A képben való gondolkodás mindig jellemző volt rám. A festés, alkotás lényege számomra nem a végeredményről szól, inkább maga a folyamat az, ami számít. Oktatóként azokat az embereket, leendő művészeket keresem, akik át mernek lépni a saját korlátaikon, akik nem elégszenek meg egy megtanult technika unalomig ismétlésével, hanem új, izgalmas eszközöket, módszereket keresnek, amiket fokozatosan be tudnak építeni a saját világukba/mitológiájukba, hogy így váljanak valóban egyedi alkotókká.

A technikák vegyítése, illetve az ehhez szükséges érdeklődés és nyitottság nélkülözhetetlen a grafika tanulása során. Én magam is szeretem plasztikus elemekkel, szokatlan megoldásokkal színesíteni a munkáimat.

Illusztrációim, képeim számos kiadványban és kiállításon megjelentek, de ebben a szakmában mégis az önmagunkkal töltött időt tartom a legfontosabbnak. Az alkotó főként magának nem hazudhat, számomra a művészet talán az egyik legtisztább önismereti forma.

Úgy gondolom, hogy nem tehetségből és elszántságból, sokkal inkább lehetőségből és útmutatásból van hiány jelenleg a művészeti szférában. A Művészeti Szakközépiskola alapítójaként is ez a gondolat motivált. Imago Szabadiskolámban többek között felvételi előkészítéssel is foglalkozunk évek óta, így az oktatást nem csak személyekhez, de az aktuális elvárásokhoz és trendekhez is igazítom. Az Artopolis megalapításával ezeket a lehetőségeket és ezt a tudást szeretném még szélesebb körhöz eljuttatni.