Bogács Linda

divat- és stílustervező

“A divat a felszabadulás eszköze kell hogy legyen, nem pedig a bebörtönzésé.” (Alexander McQueen)

A divat egy megfoghatatlan, nehezen definiálható fogalom. Mindig változik, átalakul, maga az elevenség. Ha nem is tudatosan, de valamilyen formában minden nap szerepet kap az életünkben. Kiválasztjuk ruháinkat, figyelembe véve funkcionalitását és esztétikai értékét. Ezek alapján naponta hangolunk össze színeket, anyagokat, formákat. Tervezőként folyamatosan figyelem az embereket, hogy milyen impulzusok befolyásolják őket viseletük kiválasztásakor.

Fontosnak tartom, hogy merjünk saját döntést hozni és ezzel önmagunkat kifejezni.  A stílus független a trendektől, mi alkotjuk.

A szombathelyi Művészeti Szakközépiskola és Gimnázium után Grazban tanultam festészetet majd a KREA Kortárs Művészeti Iskola Divat szakán folytattam tanulmányaimat. Ez a pár év komoly hatással volt rám, ezalatt az idő alatt megtanultam színekkel, formákkal kifejezni magam, rátaláltam egyéni stílusomra. Jelenleg egy saját márka felépítésén dolgozom.

Úgy gondolom fontos, hogy öltözékünkkel önálló gondolatainkat kommunikáljuk a világ felé, ráleljünk magunk és a divat adta szépségekre. Egyedi tervezésű ruhákkal pedig lehetőségünk van kitűnni a tömegből saját döntéseinknek teret adva. Ezt a tudást szeretném átadni azoknak a művészet iránt érdeklődő hallgatóknak, akik saját maguk szeretnék befolyásolni a divat világát.