Bonyhádi Károly

tervezőgrafikus művész

Logo, Digitális kép, Megapixel, Webdesign – néhány évtizede ezek a fogalmak csupán nyomdászok. grafikusok, reklámszakemberek kommunikációjában bukkantak fel  – mára szinte a közbeszéd részéivé váltak.

A nyolcvanas éveket megelőzően – tervezőgrafikusi pályám kezdetén –, még magam sem sejtettem, hogy az akkor még hagyományos rajzeszközökkel; tollal, ecsettel, ceruzával létrehozott munkáimat évekkel később, egérrel, számítógéppel, rajz-tablettel fogom létrehozni. Az új eszközök szinte korlátlan szabadságot adtak képi ötleteim, gondolataim megvalósításához, de nélkülözhetetlenek lettek tipográfia munkáim, kísérleteim elkészítésénél is.

A grafikusként eltöltött több mint negyven év alatt, a szakma majd minden területén dolgozhattam: kezem alól több mint száz plakát, több tucatnyi grafikai arculatterv, logó, csomagolásterv, lemezborító, könyvterv került ki. Megbízóimnak, megrendelőimnek tudhatok múzeumokat, kulturális intézményeket, önkormányzatokat, vállalatokat és nem utolsó sorban (már több mint tíz éve) a Weöres Sándor Színházat is. Egyéni és csoportos kiállításokon rendszeresen találkozhattak a látogatók grafikai és fotós munkáimmal.

Szakmai életem fontos részének tekintem, hogy a Szombathelyi Művészeti Szakközépiskola grafika szakán taníthattam közel húsz évig. Az ott elkezdett oktatói munkám most tovább folytatódhat itt, a 2019-ben induló Artopolis Művészeti Iskolában.